Dacă aveți musafiri la masa de duminică și nu știți care este desertul potrivit pentru a-i servi, noi v-am propus prăjitura Fanta. Prin acest desert delicios descoperiți că sucul de portocale poate avea și altă întrebuințare. Cu 20 de lei și 40 de minute papilele gustative ale oaspeților dumneavoastră vor fi răsfățate.
Ingrediente pentru blat:
- 5 ouă
- 5 linguri de făină
- 5 linguri de zahăr
- 1 praf de copt
Ingrediente pentru cremă:
- 500 gr brânză de vaci dulce
- 100 gr zahăr pudră
- 250 gr margarină rama
Ingrediente pentru budincă:
- 750 ml suc Fanta de portocale
- 2 budinci de vanilie
- 3 linguri de zahăr
Cost: 20 lei
Blat: se separă ouăle. Albușul se bate spumă cu trei linguri de zahăr, iar gălbenușul se amestecă cu 2 linguri de zahăr. Se pune gălbenușul peste albușul făcut spumă. Apoi se adaugă praful de copt, făina și se amestecă împreună. Se lasă la cuptor 20-25 de minute pentru coacere.
Cremă: brânza de vaci se amestecă cu zahărul pudră și margarina până se obține crema.
Budinca: se pune 500ml de suc la fiert, iar 250ml se amestecă cu praful de budincă și cu zahărul, iar apoi se pune peste sucul fiert și se obține budinca. După ce s-a răcit blatul, se pune crema de brânză și se toarnă budinca fierbinte.
Se lasă o oră la frigider. Poftă bună!