Prăjitura Fanta

Prăjitura Fanta

Dacă aveți musafiri la masa de duminică și nu știți care este desertul potrivit pentru a-i servi, noi v-am propus prăjitura Fanta. Prin acest desert delicios descoperiți că sucul de portocale poate avea și altă întrebuințare. Cu 20 de lei și 40 de minute papilele gustative ale oaspeților dumneavoastră vor fi răsfățate.

Ingrediente pentru blat:

  • 5 ouă
  • 5 linguri de făină
  • 5 linguri de zahăr
  • 1 praf de copt

Ingrediente pentru cremă:

  • 500 gr brânză de vaci dulce
  • 100 gr zahăr pudră
  • 250 gr margarină rama

Ingrediente pentru budincă:

  • 750 ml suc Fanta de portocale
  • 2 budinci de vanilie
  • 3 linguri de zahăr

Cost: 20 lei

16244713_1884405771846381_2095769960_o

Blat: se separă ouăle. Albușul se bate spumă cu trei linguri de zahăr, iar gălbenușul se amestecă cu 2 linguri de zahăr. Se pune gălbenușul peste albușul făcut spumă. Apoi se adaugă praful de copt, făina și se amestecă împreună. Se lasă la cuptor 20-25 de minute pentru coacere.

16196378_1884405455179746_1870848051_o

Cremă: brânza de vaci se amestecă cu zahărul pudră și margarina până se obține crema.

16231265_1884405371846421_1472748591_o

Budinca: se pune 500ml de suc la fiert, iar 250ml se amestecă cu praful de budincă și cu zahărul, iar apoi se pune peste sucul fiert și se obține budinca. După ce s-a răcit blatul, se pune crema de brânză și se toarnă budinca fierbinte.

16229830_1884405208513104_1570341525_o

Se lasă o oră la frigider. Poftă bună!

16231023_1884405048513120_42990145_o