Penne cu jambon

Penne cu jambon

Rețetele cu paste sunt cele mai simplu de preparat atât ca timp, cât și ca dificultate. Dacă ați rămas fără idei pentru cina din această seară, noi vă propunem o rețetă simplă și gustoasă: penne cu jambon. În 30 de minute veți servi un preparat delicios care vă va lăsa „gura apă”.

Ingrediente:

  • 400 gr penne
  • 200 gr jambon (sau kaizer/bacon)
  • 1/2 ardei roșu
  • 1/2 ardei galben
  • 200 gr smântână
  • sare
  • piper
  • ulei
  • cașcaval (sau parmezan)

Cost: 20 lei

20170107_130648

Se pun pastele la fiert conform indicațiilor de pe ambalaj. Între timp, jambonul se taie felii, iar ardeiul roșu și cel galben cubulețe. După ce uleiul s-a încins, jambonul împreună cu ardeii se pun la prăjit. Se lasă la prăjit câteva minute, iar apoi se retrage de pe foc și se adaugă smântâna. Se condimentează cu sare și piper.

20170107_132126

După ce s-au fiert, pastele se scurg de apă și se limpezesc cu puțină apă rece. Peste paste se adaugă amestecul de jambon și se răzuiește cașcavalul sau se presară parmezan. Pastele cu jambon se servesc calde. Poftă bună!

20170107_134032