Penne cu sos rece de legume

Penne cu sos rece de legume

Pentru pasionații de paste azi am gătit penne cu sos rece de legume. O rețetă foarte rapidă și delicioasă care vă poate scoate din încurcătură dacă aveți musafiri la masă și vreți să îi surprindeți cu ceva plăcut. În 30 de minute papilele gustative ale dumneavoastră și ale musafirilor vor avea parte de un răsfăț culinar.

Ingrediente:

  • 1 ardei galben
  • 1/2 ardei iute roșu
  • 1/2 castravete mare
  • 1 ceapă
  • 1 cățel de usturoi
  • 200 g roșii
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • sare, piper
  • 1 lingură de oțet de vin roșu
  • 200 g penne
  • 2 linguri de pătrunjel proaspăt tocat

Cost: 10 lei

20170106_135649

Se spală ardeiul gras și cel iute, se curăță de cotor și de semințe și se taie cubulețe. Se cojesc castravetele, ceapa și usturoiul, iar roșiile se curăță de cotor, pieliță și semințe. Se pasează legumele împreună cu uleiul de măsline, apoi sosul se asezonează cu sare, piper și oțet.

20170106_142303

Între timp, pastele se fierb conform indicațiilor de pe ambalaj, se scurg de apă și se amestecă cu sosul rece de legume. Se servesc cu pătrunjel presărat pe deasupra. Poftă bună!

20170106_144253