Baclava turcească

Baclava turcească

 

Deși la prima vedere această prăjitură pare una scumpă și greu de preparat, nu este așa. Acest desert nu necesită prea mult timp pentru a fi preparat și putem spune că este și destul de ieftin. Această prăjitură este perfectă dacă doriți să vă așteptați musafirii cu ceva nou, cu ceva special.

 

Ingrediente:

  • 2 pachete foi de placintă
  • 250 gr unt
  • 50 gr zahăr
  • 300 miez de nucă
  • 2-3 linguri scorțișoară

Pentru sirop:

  • 300 ml apă plată
  • 300 gr zahăr
  • 5-7 linguri miere
  • ½ de lămâie
DCIM100MEDIA
Cost: 15 lei

Mod de prepare:

Întâi se prepară siropul: Se pune pe foc apa și zahărul aproximativ 20 de minute, până se formează un sirop mai gros. Se stoarce lămâia și sucul obținut se adaugă siropului. După ce se adaugă zeama de lămâie se mai lasă să fiarbă puțin, circa 5-6 minute. Când acest sirop se răcește se adaugă și mierea.

După preparare siropului  trecem la umplutură. Nucile le măcinăm le măcinăm mărunt și se adaugă peste ele scorțișoara și cele 50 de grame de zahăr. Se topește untul și apoi se unge cu unt o tavă adâncă. După aceasta se așează foile, cu ajutorul unei pensule de bucătărie se întinde unt topit pe fiecare foaie de plăcintă.

DCIM100MEDIA

Se întind astfel 10 foi de plăcintă, ele vor constitui baza baclavei. Se întinde primul strat de nucă măcinată, peste care se pun 6 foi unse cu unt, pe acestea din nou nucă măcinată, din nou 6 foi unse cu unt pe care se va pune ultimul strat de nucă. Pe ultimul strat de nucă se pun 4 foi unse cu unt.

DCIM100MEDIA

DCIM100MEDIA

Baclavaua formată se pune pentru 30 de minute în frigider, după aceasta se taie pătrățele și dacă a rămas unt topit se adaugă peste baclava și se pune în cuptor pentru 30-35 de minute.

DCIM100MEDIA

 

După ce scoatem baclavaua din cuptor, se toarnă siropul peste. După aceasta baclavaua se acoperă cu un prosop până se răcește.

DCIM100MEDIA

DCIM100MEDIA