Blat de cacao cu cremă de vanilie

Blat de cacao cu cremă de vanilie

Vrei ceva dulce, dar nu știi exact ce? Azi îți propunem să prepari un blat pe care să îl umpli cu o cremă delicioasă și să îl ornezi după bunul plac. Ai nevoie de 20 lei și două ore, iar rezultatul va fi unul delicios.

received_1850667721886853

Ingrediente pentru blat:

  • 6 ouă
  • un plic praf de copt
  • 12 linguri de lapte
  • 12 linguri de făină
  • 12 linguri de ulei
  • 8 linguri de zahăr
  • o linguriță de cacao

Se separă albușul de gălbenuș, se bate albușul spumă, se adaugă gălbenușul și se amestecă. În compoziție se adaugă praful de copt, uleiul, laptele, cacaua și la final, făina. Se amestecă și se pune în tavă (în tavă se pune hârtie de copt). Se introduce la cuptor pentru 20-25 de minute.

received_1850667651886860

Ingrediente pentru cremă:

  • 250 ml lapte
  • 2-3 linguri de zahăr
  • 1 plic cremă de vanilie

Într-un vas se toarnă laptele rece de la frigider, apoi zahărul și conținutul plicului. Se amestecă cu mixerul la viteză mică, iar apoi patru minute la viteză mare. Se obține o cremă consistentă. Blatul se taie în două și se umple cu cremă, iar la final se decorează cu spumă pentru deserturi și bombonele.

Pentru spumă e necesar 150 ml lapte rece și un plic spumă pentru deserturi. Se toarnă conținutul plicului peste lapte și se amestecă cu mixerul la viteză mică și apoi se bate trei minute la viteză mare până se obține o spumă consistentă.

După ce prăjitura este gata se introduce la frigider pentru 2-3 ore. Poftă bună!

received_1850673745219584