Chipsuri de cartofi

Chipsuri de cartofi

În această perioadă de post, când  pare că nu mai avem idei în bucătărie, chipsurile din cartofi ne trag cu ochiul. De obicei ele se numesc chifetele din cartofi de post, dar noi am găsit și o altă întrebuințare, și anume o gustare între mesele principale. Ușor de preparat, nu necesită mult timp pentru a le pregăti și nici nu e nevoie să fugi la magazin pentru că aceste ingrediente sigur le găsești acasă. Rețetă sub 14 lei.

Ai nevoie de următoarele ingrediente: cartofi, ulei, sare, piper, boia picantă, busuioc sau oregano

În cazul în care dorești să faci sos alb (dacă nu mănânci de post): smântână, usturoi, ulei, busuioc, sare, piper

15356978_1254077211321883_2080859657_n

După condimentarea cartofilor, se fac mingi de cartofi după care se vor pune la prăjit în tigaia cu uleiul încins. Se prăjesc până se rumenesc pe ambele părți.

15356898_1254119287984342_1391694900_n

Se pot consuma alături de un sos alb sau diferite garnituri de legume, iar în cazul în care nu postiți se poate adăuga și bacon. Ușor și ieftin, delicios și sățios. Poftă bună!

15328412_1254077221321882_1386496083_n